20% Lentekorting – kortingscode: LENTE
Fotobehang aanbrengen

1. Behanglijm aanbrengen

Verwijder eventuele obstakels zoals stopcontacten en schakelaars. Zorg dat de ondergrond juist is voorbereid. Hoe je de ondergrond goed voorbereidt lees je hier. Roer de lijmpasta goed door en begin met de blokkwast aan de zijden van de wand. Smeer vooral de randen goed in!

Lijm eerst de muur ongeveer 1,5 tot 2 meter in. Breng de lijmpasta goed verdeeld aan met de blokkwast of lijmroller.

2. XXL Fotobehang aanbrengen

Breng het XXL Fotobehang aan in de hoek waar u wilt beginnen en rol het behang 1,5 tot 2 meter af. Als u hebt gekozen voor 5cm marge rondom kunt u hier rekening mee houden tijdens het plaatsen.

Maak u niet druk als u enigzins scheef plakt. U kunt het behang plaatsen naar wens, het zal niet scheuren!

Fotobehang aanbrengen
Fotobehang aanbrengen

3. Aanstrijken

Strijk het XXL Fotobehang aan met de een viltrakel. Door zachtjes druk uit te oefenen op de rakel duwt u simpel eventuele luchtbellen weg.

Het is belangrijk dat u enkel met de viltrakel aanstrijkt en niet met de normale behangspatel om beschadigingen te voorkomen die kunnen ontstaan door scherpe randjes aan de behangspatel. (In de Toolbox vindt u een strook vilt welke u om de spatel kan plakken om het als viltrakel te gebruiken)

Herhaal stappen 1, 2 & 3 tot de volledige muur is bedekt.

4. Snijden & Schoonmaken

Werk de overtollige randen af met de meegeleverde behangspatel en stanleymes. Houdt de behangspatel haaks in de hoek, beweeg deze met de hoek mee en snij zo de overtollige randen weg.

Snijd, mits nodig, de stopcontacten & schakelaars vrij.

Eventuele lijmresten zijn gemakkelijk te verwijderen met lauw water op een vochtige doek. Laat lijm niet indrogen maar veeg direct schoon!

U ontvangt deze wijzer bij uw bestelling maar kunt hem ook hier downloaden.